HÍREK

A PSV, a Feyenoord és a Schalke is U9-es csapatunk ellenfele volt Belgiumban

2024-08-26

A PSV, a Feyenoord és a Schalke is U9-es csapatunk ellenfele volt Belgiumban

Nívós nemzetközi tornán vett részt együttesünk.

U9-es együttesünk is meghívást kapott a belgiumi Aalter városában 24 gárda részvételével megrendezett Suwie Youth Cup-ra.

A szervezők a csapatokat négy darab hatos csoportba osztották, fiataljaink a tornát a KMSK Deinze elleni 7-1-es sikerrel kezdték, majd a KV Mechelen (1-2) és a Royal Antwerp FC (3-5) ellen ellenfelünknek jött ki jobban a lépés.

A csoport utolsó két fordulójában viszont már ismét győzelmeknek örülhettünk, előbb a Club Brugge utánpótlásának számító Club NXT (7-3), majd a PSV Eindhoven (6-1) ellen.

Együttesünk a küzdelmeket az úgynevezett Európa Liga ágon folytathatta, ahol mind a három összecsapását sikerrel vette, sorrendben a Feyenoord (4-3), a Schalke 04 (5-2) és a K Sint-Truidense VV (4-2) ellen.

A srácok végül a 9. helyért léphettek pályára a helyosztón, ahol ugyan a KAA Gent ellen vereséget szenvedtek (0-5), de egy nap alatt kilenc találkozót játszva fejlődhettek nívós ellenfelek ellen.

A viadalt a OGC Nice nyerte, a dobogóra még az RSC Anderlecht és a Borussia Dortmund állhatott fel.

Különdíjas lett Kis-Máté Norman, aki a torna legjobb játékosának díját nyerte el!

Gelics Márton vezetőedző értékelése: - A szezon kezdése után egy hónappal máris egy nívós nemzetközi tornán szerepelt együttesünk Belgiumban, ahol remek körülmények fogadtak bennünket. A szervezésnek köszönhetően sikerült számos nagy nevű klub ellen játszanunk, ahol megmutattuk, képesek vagyunk felvenni velük a versenyt. Minden dícséretet megérdemelnek a srácok a teljesítményükért, illetve köszönjük a minket elkísért szülőknek az egész napos szurkolást.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-19 16:00 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK U12

VS

BUDAPEST HONVÉD-MFA U12

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok