HÍREK

U19: Kétgólos vereség a Hajduk Split ellen (videó)

2022-01-28

U19: Kétgólos vereség a Hajduk Split ellen (videó)

Horváth Dávid együttese Nagykanizsán a neves horvát együttessel csapott össze nemzetközi felkészülési mérkőzésen.

A Dunavarsány felnőtt csapatának múlt szombati legyőzése után ezúttal a neves Hajduk Split korosztályos együttese ellen csapott össze U19-es gárdánk Nagykanizsán.

A találkozón a kijelölt játékvezetői csapat nem jelent meg, így a meccs mintegy háromnegyed órás késéssel kezdődött, a partvonalaknál pedig a két szakmai stáb egy-egy tagja állt a 90 perc során.

Horváth Dávid együttese előtt adódott az első nagy lehetőség. Az 5. percben Szőke ugratta ki Barkóczit, aki a félpályáról nagy sprintet vágott le, de ziccerben nem tudta ellőni Silic kapus mellett a labdát.

A következő 20 percben több kisebb helyzetet alakított ki a Hajduk, majd Lazar lövése súrolta előbb Csenterics kapus kezét, aztán a felső lécet is. Szöglet jött, amit a 26. percben a beadást követően Brkljaca passzolt a kapuba (0-1).

A 34. percben mintaszerű kontrát vitt végig a pályán csapatunk. Balogh tette előre Vasvárihoz, aki tökéletesen játszott Barkóczi elé. Támadónk kivárt, egy védő pedig odaért és ziccerben óriási bravúrral belelépett a lövésbe. Az első félidő hajrája is tartogatott még eseményt, hiszen a hosszabbítás során második góljukat is megszerezték a horvátok. Vrcic tört be bal oldalról erőszakosan, átfűzte magát Guthon, az alapvonalról beadott, középen pedig Antunovic-nak csak a kapuba kellett helyeznie a labdát (0-2).

Fordulás után Letaj, majd Hrgovic két kísérletét is magabiztosan védte Csenterics, Juric-Petrasilo fejese pedig a 75. percben kevéssel elkerülte U19-es csapatunk kapuját. Az utolsó 10 percbe lépve Zelalic csapott le egy kifejelt labdára és 17 méterről, ballal a kapu fölé bombázott.

A Hajduk Split 2-0-ra nyert, de a lefújást követően a két csapat megegyezése alapján gyakorlásképp büntetőpárbajra került sor, amely 5-5 rúgást követően 4-4-re végződött.

 

MTK Budapest U19 – HNK Hajduk Split U19 0-2 (0-2)

Gólszerzők: Brkljaca (26.), Antunovic (45+2.)

MTK Budapest U19: Csenterics - Guth (Varga D., 57.), Fekete (Csernák, 57.), Juhász B., Helembai (Próbajátékos, 57.) - Horváth A., Szőke (Rimóczi, 57. - Georgievski, 80.), Georgievski (Földing, 76.) - Vasvári, Barkóczi, Balogh M. (Bene, 57.)

Hajduk Split U19: Silic - Dolonga, Juric-Petrasilo, Prpic, Letaj - Hrgovic, Capan, Lazar, Brkljaca - Vrcic, Cuic
Kerettag volt még: Zubanovic, Goreta, Zelalic, Antunovic, Petrovic, Brajkovic, Jakir, Nazor, Bradaric, Hrvojevic, Kapulica

A találkozó eseményei percről percre szöveges közvetítésünkben, ide kattintva érhetők el.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-10-01 14:00 Felcsút, Puskás Akadémia Pancho Aréna

PUSKÁS AKADÉMIA FC U16

VS

MTK U16

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok