HÍREK

U16: Külföldi topcsapatok ellen léphettünk pályára Salzburgban

2021-08-18

U16: Külföldi topcsapatok ellen léphettünk pályára Salzburgban

Pap Tamás együttese a The Next Generation Trophy nemzetközi tornán szerepelt.

A 2006. január 1. után született játékosokból álló U16-os csapatunk a Red Bull Salzburg Akadémiáján szervezett, The Next Generation Trophy nevet viselő meghívásos nemzetközi tornán vett részt.

A hazaérkezést követően az együttes vezetőedzője, Pap Tamás értékelte a rangos megmérettetést.

- Színvonalas nemzetközi tornán vettünk részt Salzburgban, ahol topcsapatok ellen játszhattunk.  A nehezebb csoportba kerültünk, egy csoportban voltunk a későbbi aranyérmes és bronzérmes csapattal is. 

A hazai csapat, a Red Bull Salzburg ellen kezdtünk, a stílusukat ismertük, tudtuk, hogy nehéz lesz az agresszív letámadásuk ellen játszani, de így is rosszabbul nézett ki az első 10 perc, mint amire számítottunk. A második félidőre aztán megnyugodtunk, és többször sikerült megvalósítani, amit elterveztünk.  Délután a Grasshopper várt ránk. Ők játékban nem voltak erősek, de fizikálisan kiemelkedtek a mezőnyből. A Bayern München ellen játszottuk a legjobb meccset. A bajorok a „játszós” csapatok közé tartoztak a mezőnyben, végig kiegyenlített játék folyt a pályán. A különbség ezúttal túlzó volt, két nagy helyzet is adódott előttünk, rászolgáltunk a szépítő gólunkra.  A csoportelső Sparta Praha ellen küzdelmes meccset játszottunk, kemény párharcok és brusztolás volt jellemző. Ez már a negyedik meccsünk volt szokatlanul magas iramban, ez érezhető volt a csapaton, de a srácok nagyot küzdöttek, megérdemeltük a döntetlent.  Szombaton az utolsó meccsünkön a holland AZ Alkmaarral találkoztunk. Ők játszották a legjobb futballt a mezőnyben. Ekkor viszont nekünk már nem volt erőnk, könnyen nyertek a hollandok. 

Összességében kicsit csalódottak vagyunk, hogy győzelem nélkül tértünk haza, még ha nálunk jóval magasabban jegyzett csapatokkal is játszottunk. Másrészről jó volt másfél év szünet után végre újra nemzetközi színtéren szerepelni. Mindenkinek hasznos volt látni, mi a szint, ahová el kell jutni, és ha ez most csapatszinten nem is sikerült, az elmúlt évek példái azt mutatják, egyénileg meg lehet ugrani a lécet.

Csapatunk eredményei:

Red Bull Salzburg U16 - MTK Budapest U16 2-0
MTK Budapest U16 - Grasshopper Club Zürich U16 0-4
FC Bayern München U16 - MTK Budapest U16 3-1 (gólszerzőnk: Kenesei)
AC Sparta Praha U16 - MTK Budapest U16 0-0
MTK Budapest U16 - AZ Alkmaar U16 0-4

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-10-01 14:00 Felcsút, Puskás Akadémia Pancho Aréna

PUSKÁS AKADÉMIA FC U16

VS

MTK U16

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok