HÍREK

Szőke Gergő: "Örülök, hogy nagy szerepet kaptam az ősszel"

2022-12-26

Szőke Gergő: "Örülök, hogy nagy szerepet kaptam az ősszel"

Mozgalmas félév van középpályásunk mögött.

Nem pihenhetett sokat az ősz folyamán saját nevelésű játékosunk, a 19. születésnapját december 26-án ünneplő Szőke Gergő - persze ezt sem ő, sem klubunk nem bánja, hiszen remek félév áll mögötte. A középpályás 2021-22-ben ugyan már debütált az NB III-ban, de a mostani évadra alapemberré is vált, miközben hasonló kulcsszerepet szánt neki a szakmai stáb az UEFA Ifjúsági Ligában is, ahol a történelmet író együttes mind a négy összecsapását végigjátszotta.

17 bajnokin és 4 ifi BL-meccsen léptél pályára augusztus eleje óta. Véleményed szerint hogyan sikerült ez a félszezon?

Hosszú és tartalmas hónapok állnak mögöttem, örülök, hogy ennyi szerepet kaptam az NB III-ban, amikor nem pihentettek, akkor szinte kivétel nélkül kezdőként játszottam, ez jól esett. Emellett az UEFA Ifjúsági Ligában is számítottak rám, ami jót tett az önbizalmamnak.

Az NB III-ban remekül kezdett az MTK Budapest II, de az őszi idény második felében kevesebb pontot gyűjtöttünk. Ennek fényében mennyire vagy elégedett a csapat szereplésével?

Az NB III mindig egyfajta átjáróház a felnőtt csapat és az U19 között, nagyon sokan megfordultak a gárdában. A cél mindig az, hogy felvegyük a bajnokság és a felnőtt futball ritmusát, így talán nem is meglepő, hogy kissé hulámzóan teljesítettünk. Összességében úgy gondolom, szinte mindenki előre tudott lépni az ősz folyamán, így nem volt haszontalan ez a közel húsz meccs.

Melyik a legemlékezetesebb NB III-as találkozód 2022 őszéről?

Sok jó összecsapásunk volt, talán a Hódmezővásárhely elleni 3-1-es sikert mondanám vagy akár az Iváncsa 1-0-s legyőzését is kiemelhetem, illetve a vereség ellenére az Újpest II-vel játszott mérkőzést is említhetem, akkor a második félidőben betaláltam.

Az UEFA Ifjúsági Ligában történelmet írt az MTK Budapest. Néhány hét távlatából visszatekintve milyen érzés egy ilyen siker részesének lenni?

Óriási élmény volt mindegyik mérkőzés! Már csak önmagában az is fontos, hogy ezeket a találkozókat a média és a klub is teljesen máshogy kezeli, mint egy átlagos bajnokit. Az utazások, a közeg is felemelő, arról pedig már beszélnem sem kell, hogy ezek fényében a két továbbjutásunk mekkora örömöt okozott. Remélhetőleg az Ajax ellen is sikerül helyt állnunk!

Lassan, de biztosan közeleg a hollandok elleni összecsapás időpontja. Hogyan várja a csapat az Ifjúsági Liga rájátszását?

Izgatottak vagyunk, szerintem ezt mindenki nevében mondhatom. Más kávéház lesz, mint az eddigiek, ez senkinek nem okoz meglepetést, de ugyanakkor egy lehetőség is, hogy megmutassuk magunkat az európai labdarúgásban.

Az Ajax elleni meccsen kívül mit vársz még a tavaszból, a tavasztól?

Személyes célkitűzésem, hogy felkerüljek a felnőtt csapat keretéhez, akár csak edzésekre is, első körben azzal is megelégednék. Ha bekerülnék az edzőtáborba utazó keretbe, azt óriási lépésnek tekinteném, de természetesen az NB III-as csapatban is szeretnék minél többet és minél jobban játszani!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-10-01 14:00 Felcsút, Puskás Akadémia Pancho Aréna

PUSKÁS AKADÉMIA FC U16

VS

MTK U16

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok