HÍREK

Pap Tamás: „A tehetség mellett a befektetett munka is nagyon fontos”

2024-06-15

Pap Tamás: „A tehetség mellett a befektetett munka is nagyon fontos”

U16-os csapatunk vezetőedzőjével, Pap Tamással értékeltük az idei szezont.

– Milyen volt összességében a szezon akár a mutatott játék, akár az eredmények tekintetében?

– Azt gondolom, hogy az előző szezonhoz képest tudtuk növelni labdabirtoklási fölényünket, és még több olyan mérkőzésünk volt, ahol uraltuk a játékot. Persze azzal tisztában vagyunk, hogy ez önmagában nem jár eredményességgel is, gondoljunk csak az idei Bajnokok ligája elődöntőre, Manchester City–Real Madrid párharcra. Mégis abban hiszünk, hogy a labdát birtokolva alakul ki olyan tanulási környezet, ami a leghatékonyabb a játékosok fejlődése szempontjából. Így komplex módon tanulhatják a futballt, és közben megtanulnak egyénileg és közösen is felelősséget vállalni. Támadójátékunk javult, a második legtöbb gólt szereztük a bajnokságban. Az U15-ös szezonhoz képest többször tudtuk megbontani az ellenfelek védővonalait, mondhatjuk szélesebb lett a gólszerzési repertoárunk.

– Milyen tapasztalatokat szereztetek a kupában, milyen volt ez a kezdeményezés?

– A Magyar Kupa számunkra nehezen indult be, az első fordulót kétszer is el kellett halasztani. Emiatt feltorlódtak a mérkőzések. A felkészülési időszak végére jött ki olyan sorozatterhelés, amiből nem jöttünk ki jól, így a második fordulóban 120 perc játék után estünk ki. Alapvetően jó kezdeményezésnek tartom, megvan a kupamérkőzéseknek az a különleges hangulata, hogy az adott mérkőzésen bármi megtörténhet. A papíron esélytelenebb csapatoknak is van keresnivalója, és tudni kell az esélyesség terhét is kezelni. Nem sorolnám a jó élmények közé viszont nagyon tanulságos volt a kupaszereplés.

– Mi volt a legszebb emléked a szezonból?

– Úgy érzem a legjobb élményt és tapasztalatot az olaszországi Gallini Kupa adta ennek a korosztálynak és a szakmai stábnak is. A hat lejátszott nemzetközi mérkőzés futballszakmai kihívásai mellett, a Pordenonéban eltöltött idő és életünk szervezése sokat adott a srácok alkalmazkodó képességéhez és közösségépítő hatása is érezhető volt. A bő keret adta lehetőségeket élvezte a stáb, többet tudtunk variálni. Játékszervezési feladatokat különböző karakterű játékosokra bíztuk, lehetőség volt taktikai választékunk kibővítésére. Ezt a srácokkal együtt nagyon élveztük. A tornán végül a Como 1907 csapatával holtversenyben a harmadik helyen végeztünk. Játékunkkal kapcsolatban sok pozitív visszajelzést kaptunk ellenfeleinktől, jó hírét vittük az MTK-stílusnak.

– Van bármi miatt hiányérzeted?

– A buta kapott gólok és az ezzel együtt elvesztegetett pontok miatt van. Több olyan meccs is volt, ahol „magunkat vertük meg”, ami a végelszámolásnál sokba került. Ha jobban játszol, tudni kell megnyerni a meccset. Ehhez kapcsolódik az egyéni felelősségvállalás, ebben még van fejlődési potenciál ennél a korosztálynál. Sok tehetséges játékosunk van, de a tehetség mellett a befektetett munka és a szerencse is sokat számít. A  jövőjük jó kezekben van itt az MTK-nál.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-10-01 14:00 Felcsút, Puskás Akadémia Pancho Aréna

PUSKÁS AKADÉMIA FC U16

VS

MTK U16

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok