HÍREK

Ötödik helyen végzett U8-as együttesünk Lengyelországban

2024-05-29

Ötödik helyen végzett U8-as együttesünk Lengyelországban

Nem sokkal maradt le a dobogóról együttesünk.

U8-as csapatunk az elmúlt hétvégén a lengyelországi Lichen Stary városában mérettette meg magát a 36 együttest felvonultató Pro-Turnieje Super Cup elnevezésű viadalon.

A szervezők a résztvevőket négy darab kilences csoportba osztották, fiataljaink a B-csoportban hét győzelemmel és egy vereséggel a második helyen végeztek. 

Csapatunk a litván Vilnius FA ellen 4-1-re, az egyaránt lengyel Zaglebie Lubin ellen 5-0-ra, a Konstantynowska AS ellen 5-0-ra, a Parasol Wroclaw ellen 6-0-ra, a Rakow Czestochowa ellen 10-0-ra, a Delta Warszawa ellen 4-0-ra, míg az ukrán Karpaty Lviv ellen 4-1-re diadalmaskodott, egyedül a későbbi győztes, francia OGC Nice ellen szenvedett vereséget (2-4).

A legjobb tizenhat között két csoportban folytatódnak a küzdelmek, ahová viszont az OGC Nice, a Delta Warszawa és a Zaglebie Lubin elleni eredményét vitte tovább együttesünk.

A torna ezen szakaszában három lengyel gárdát is sikerült legyőzni (Pogon Szczecin 2-0, Radomiak Radom 3-0 és Varsovia 5-0), egyedül a belga RSC Anderlecht kerekedett fölénk (2-5).

Csapatunk a második csoportkör harmadik helyén végezve az 5-8. helyért harcolhatott tovább, ahol a Delta Warszawa elleni korábbi 4-0-ás siker már beleszámított az eredményekbe. Emellett a a Slask Wroclaw ellen 7-2-re, a Lech Poznan ellen pedig 4-2-re sikerült győzni és ezzel megszerezni az 5. helyet.

Együttesünk a viadalt 12 győzelemmel és 2 vereséggel zárta, a fiúkat csak az aranyérmes OGC Nice és az ezüstérmes RSC Anderlecht tudta legyőzni. A tizennégy találkozón 63 rúgott gól mellett mindössze 15 alkalommal találtak a kapunkba.

Schrötter László vezetőedző értékelése: - Lengyelországban járt U8-as csapatunk, ahol ismét hasznos tapasztalatokat sikerült bezsebelni. A két napos tornasorozat első játéknapján a B-jelű csoportban lengyel, francia, litván és ukrán csapatok ellen is megmutathattuk tudásunkat. Az ismerkedés, felállási forma és a változó szabályokat megismerve fokozatosan tudtunk játékba lendülni, ahol a csoport második helyén sikerült végezni, csak az OGC Nice elleni rangadón sikerült minket megállítani. A tabella rendszer alakulása okán két bajnoki ágra sorsoltak minket, ahonnan az első nap pontjait vittük magunkkal. Több jó mérkőzést sikerült vívnunk elsősorban lengyel ellenfeleinkkel. A csoport rangadóján, a mérkőzés elején kihagyott helyzeteink után az Anderlecht könyörtelenül kihasználta hibáinkat, így csak szépítésre maradt erőnk. Az 5-8. helyért vívott csatákban nem találtunk legyőzőre, így az előkelő 5. helyen végezetünk. Gratulálunk a srácoknak, akik kitettek magukért, és emellett szeretnénk megköszönni a végig lelkes, kitartó szülőknek a szurkolást!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-10-01 14:00 Felcsút, Puskás Akadémia Pancho Aréna

PUSKÁS AKADÉMIA FC U16

VS

MTK U16

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok