HÍREK

Két érem Szombathelyen

2024-06-11

Két érem Szombathelyen

U11-es és U12-es csapatunk is nemzetközi tornán vett részt.

Negyedik alkalommal rendezték meg a Király Sportlétesítményben a Király Ferenc Emléktornát, a viadalon U11-es csapatunk is részt vett.

A 18 együttest felvonultató eseményen csapatunk a C-csoportot öt sikerrel zárta (Dinamo Zagreb 3-0, ZTE FC 7-0, BVB Akadémia CEE 5-0, ETO FC Győr 2-1, KTE LA 4-1), így első helyen jutott az arany ágra.

A legjobb hat között az UTE ellen 3-1-re, a First Vienna FC ellen 4-0-ra, a Manchester United ellen 2-0-ra, a Dinamo Zagreb ellen pedig 1-0-ra győzött gárdánk, így az aranyéremről a Hertha BSC elleni utolsó csoportmeccs döntött. A találkozót 1-0-ra a berliniek nyerték, így csapatunk ezüstérmes lett.

A torna legjobb kapusának hálóőrünket, Basa Benedeket választották!

Milkó Dániel vezetőedző értékelése: - Nagyon büszke vagyok a srácokra, hiszen nem csak ezen a tornán, de az egész tavaszi szezon folyamán jó teljesítményt tudtak nyújtani és sokszor csak a szerencsén vagy a helyzetkihasználásunkon múlott a siker, a dobogós helyezés. Az utolsó mérkőzésen ha kicsivel frissebbek vagyunk, akkor megnyertük volna a találkozót és vele együtt a tornát is, de még így is volt esélyünk fordítani a helyzetek alapján a Hertha ellen. A fiúk sokat fejlődtek egyénileg és csapatként is, ami a rengeteg befektetett edzésmunkájuknak köszönhető. A következő szezonban biztos vagyok benne, hogy nem csak a játék képe alapján, de a helyezések és eredmények tekintetében is látszódni fog a fejlődésük! 

U12-es együttesünk Szombathelyen, a 16 csapatos Szarka Zoltán Emléktornán a B-csoportot a CS Viitorul Oradea (2-0) és az FC STK 1914 Samorin (4-0) elleni győzelmek mellett az SK Sturm Graz ellen 0-0-val zárta az első helyen.

A negyeddöntőben az ETO FC Győr ellen 2-0-ra nyert együttesünk, a legjobb négy között pedig az Illés Akadémia-Haladás 0-0 után büntetőkkel maradtunk alul. Gárdánk a bronzmérkőzésen 1-0-ra múlta felül az SK Sturm Graz fiataljait, így veretlenül, kapott gól nélkül a harmadik helyen zárt.

Tóvaj Kristóf vezetőedző értékelése: - Bár megvolt a szezonbeli első elvesztett büntetőpárbajunk, mégsem zártuk rossz szájízzel a szombathelyi Szarka Zoltán Emléktornát: kapott gól nélküli 120 perc játék mellett visszavághattunk a Sturm Graznak is.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-10-01 14:00 Felcsút, Puskás Akadémia Pancho Aréna

PUSKÁS AKADÉMIA FC U16

VS

MTK U16

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok