HÍREK

Horváth Ádám: „Örülök, hogy a saját stílusunkat játszva tudtunk eredményesek lenni”

2024-06-03

Horváth Ádám: „Örülök, hogy a saját stílusunkat játszva tudtunk eredményesek lenni”

U17-es gárdánk vezetőedzőjével, Horváth Ádámmal beszélgettünk az idei szezon történéseiről.

Utánpótláscsapatunk szakembere elmondta, hogyan alakult meg az idei stáb, amely ezüstéremre vezette az együttest.

– Nyáron vettük át a csapat irányítását, és teljesen új stáb állt össze: Komlósi Ádám és Dimitri Manusakis nyáron érkezett, míg Bozsó Antal a pre-akadémiáról került fel. Hamar megtaláltuk a közös hangot, nagyon jól kiegészítettük egymást, és konstruktív környezetet alakítottunk ki. A végső szó az enyém volt, de mindenki elmondhatta a véleményét a saját területén és a csapattal kapcsolatban, ami előre vitte a dolgokat. A játékosokkal is nagyon hamar összecsiszolódtunk, remek volt a kémia, ami segítette a minőségi munkát.

A biztató őszi szezont kitűnő tavasz követte, mely során a második helyre léptünk fel a tabellán.

– Abszolút pozitív év van mögöttünk. Már az őszi szezon sem volt rossz, a negyedik helyen fordultunk, utána pedig a tavasz szinte tökéletesen alakult. 11-ből 9 mérkőzést sikerült megnyernünk, csupán a bajnok Puskás Akadémia FC-től, illetve a Kisvárda ellen kaptunk ki. Nagyot léptünk előre játékban, kiegyensúlyozottak voltunk, illetve csapatként és egyénileg is fejlődtünk. Molnár Péter gólkirály lett, de minden csapatrészben voltak kiemelkedő egyéni teljesítmények, és a sérülések is elkerültek minket. Minden meccsen volt olyan emberünk, aki valamilyen pluszt tudott hozzátenni a játékhoz: akár Pirgi a kapuban, akár a védelem, akár a középpályán Jádi és Weisz, de lehetne említeni a támadósort is, akik szépen termelték a gólokat. Molnár Péter mellett Csucsánszkynak is több nagyszerű mérkőzése volt, de mindig volt egy-két játékos, aki extrát nyújtott.

Természetesen az is elengedhetetlen volt, hogy csapatunk a klubunk által preferált kombinatív, látványos futballt játssza.

– Fontos tényező, hogy ezt az ezüstérmet az MTK-stílusnak megfelelően sikerült elérni, mert a szakmai stáb és a nézők is ezt várják el a csapatainktól.  Nagyon értékes, hogy ilyen játékkal tudtunk második helyen zárni. Ugyan helyezésben nem volt megfogalmazva célkitűzés, sosem szeretnénk a 8-10. pozíció környékén zárni. Lényeges, hogy domináns, labdabirtoklásra épülő játékot mutatva, magas letámadással, vállalkozó kedvvel lett meg ez az eredmény.

Horváth Ádám a kupasorozatban szerzett tapasztalatokról is szót ejtett, de azt is elárulta, van-e benne bármi miatt hiányérzett.

– Aki látta a szezonunkat, tudja, hogy a bajnoki címre csak az utolsó pár fordulóban volt halovány remény, tehát nem arról volt szó, hogy végig vezettünk, és az utolsó pillanatban elbuktunk. Talán picit a kupában fájó, hogy az elődöntőben kiestünk a Békéscsaba ellen. Alapvetően jó kezdeményezés a kupasorozat, mert a bajnokságban alacsony a meccsszám. Szerettünk volna jól szerepelni, és ahogy egyre lépkedtünk előre, úgy jött meg az étvágyunk arra, hogy megnyerjük a sorozatot. Talán ez is szerepet játszott kicsit abban, hogy a Békéscsaba elleni meccs így sikerült, de így is jó tapasztalatokkal gazdagodtunk, mert ilyen szituációkat nem éltünk át a bajnokságban. Ezeket is meg kell élni, mielőtt a felnőtt fociba kerülnek a játékosok, még akkor is, ha ezúttal keserédesen zárult a sorozat. Voltak fantasztikus meccseink: a Paks ellen nyolc mezőnyjátékossal harcoltuk ki a továbbjutást tizenegyesekkel, ami nagy lökést adott a bajnokságban is, és erősítette a csapategységet.

Zárásként a vezetőedző azt is elmondta, mit tartogathat a jövő a keret számára.

– Megvan számos játékosban a potenciál, hogy akár a legmagasabb osztályba is eljusson, de különböző személyiségekről, különböző típusú labdarugókról van szó. Van, aki későn érő típus, és még jót tehet a pályafutásának, ha az U19-ben játszik jövőre, de vannak, akik akár már az NB III-ban is pályára léphetnek. Hosszútávon azt hiszem, akadnak olyan játékosaink, akik akár az NB I-ben is érvényesülni tudnak majd.

 

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-10-01 14:00 Felcsút, Puskás Akadémia Pancho Aréna

PUSKÁS AKADÉMIA FC U16

VS

MTK U16

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok