HÍREK

Champions Trophy: Negyedik lett U13-as csapatunk Szlovéniában

2022-06-09

Champions Trophy: Negyedik lett U13-as csapatunk Szlovéniában

Pre-akadémiai csapataink folyamatosan külföldi túrák segítségével fejlődnek.

U13-as csapatunkra a szezon utolsó, de talán legfontosabb megmérettetésén vett részt a szlovéniai Koper városában a Champions Trophy-n.

Horváth Péter együttese a 24 csapatos tornán a B-jelű hatosba került, ahol az olasz Juventus FC, a román CFR Cluj, a szlovén NK Olimpija Ljubljana, a szerb FK Akademija Bambi Zrenjanin és az osztrák ASV Juniors Vösendorf volt az ellenfele.

A 10+1-ben, nagypályán rendezett mérkőzések sorát a kolozsvári CFR ellen nyitottuk (1-0), majd jött a várva várt összecsapás a torinói sztárcsapat ellen, ahol nagyon közel jártunk a győzelemhez (1-1).

A folytatásban a szerb, a szlovén és az osztrák ellenfél ellen is nyertünk, így az első helyen jutottunk a legjobb nyolc közé.

Másnap a negyeddöntőben az osztrák SV Guntamic Ried következett (1-0), az elődöntőben a későbbi győztes Partizan Beograd állította meg csapatunkat (0-2).

Fiataljaink a bronzmérkőzést a német TSV 1860 München ellen vívták, melyet 2-0-ra a bajorok nyertek, így a negyedik helyen zártunk.

A tornán részt vett még többek között az FK Crvena Zvezda, az FC Spartak Trnava, az US Triestina, az SK Sigma Olomouc, a TSC Backa Topolya és a TSV Hartberg is.

Az MTK Budapest U13 játékoskerete: Ostoici Stefan, Soltész Álmos, Zsitnai Marcell, Ferencz Kende, Puruczki Ádám, Alessandro G. Deidda, Garai Márk, Dobrai Bence, Krikkay Gergő, Zsolnai Dávid, Járó Milán, Grisnik Zsombor, Fodor Bence, Marcz Dominik, Varga Dániel, Doroszlay Botond.

Horváth Péter vezetőedző értékelése: - Nagyon vártuk ezt a megmérettetést, a srácok mindent beleadtak, hogy az utazó keretben szerepeljen a nevük. A csapatunk nagyon koncentrált volt az első mérkőzéstől kezdve és érezték, hogy van keresnivalójuk ezen a tornán. Végig egyetlen egy mérkőzésre fókuszáltunk, mindig a következőre. Összesen nyolc mérkőzésen mutathattuk meg tudásunkat és mindegyik hasznos tapasztalatokat hozott magával a különböző nációk végett.  A korábbi nemzetközi jártasság is sokat segített, egy-egy játékosunk igen sokat lépett előre ezen téren.  A legjobb négy csapat között mentális és fizikális fáradtság is kiütközött, valamint két játékosunk is megsérült. Nagyon közel voltunk egy éremhez, de ez így is egy remek eredmény, ami az egész csapatot érdeme, mert a hétköznapokban minden játékos maximálisan próbál teljesíteni. Gratulálok mindenkinek!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-10-01 14:00 Felcsút, Puskás Akadémia Pancho Aréna

PUSKÁS AKADÉMIA FC U16

VS

MTK U16

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok