HÍREK

A Liverpool FC és a PSG is U10-es csapatunk ellenfele volt

2024-06-13

A Liverpool FC és a PSG is U10-es csapatunk ellenfele volt

Rangos lengyelországi tornán vett részt együttesünk.

U10-es csapatunk is részt vett a lengyelországi Stary Sacz városában megrendezett Sokolik Cup-on. 

A 36 együttest felvonultató viadalt a B-csoportban két peches vereséggel (Slask Wroclaw 0-1, Liverpool FC 0-1) kezdte gárdánk, utána viszont Limanovia Limanowa (5-0), a Slovan Bratislava (3-0) és a Delta Warszawa (3-0) ellen is sikerült diadalmaskodni.

A csoport harmadik helye azt jelentette, hogy a 13-18. helyért harcolhatott tovább csapatunk a második csoportkörben. Itt a Stal Rzeszów elleni 1-2 után a Paris Saint-Germain ellen 2-0-ra, a Korona Kielce ellen 3-1-re, a Sandecja Nowy Sacz ellen 7-2-re nyert együttesünk, míg az utolsó mérkőzésen a Jagiellonia Bialystok ellen 1-1-es döntetlent játszott, így a 14. helyen zárta a tornát.

Mlecsenkov Mátyás vezetőedző értékelése: - A rengeteg élvonalbeli csapat között már a csoportkörben találkoztunk a Liverpool csapatával, akik ellen végig jól fociztunk, rengeteg helyzetet teremtettünk, de végül 1-0 arányban vereséget szenvedtünk. Sajnos a csoportmeccsek második felére sikerült csak megtalálni az igazán jó formánkat, így lecsúsztunk a továbbjutást érő első két helyről. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a csoportunk az egész torna egyik legerősebb kvartettje volt, amiből akár 4 csapatnak is esélye lehetett volna az aranyágra kvalifikálni magát. Így másnap az ezüst ágon folytattuk, ahol 3 győzelem mellett egy döntetlent és 1 vereséget jegyeztünk. Itt kifejezetten jó meccset játszottunk a PSG csapatával, akiket egymásért nagyot küzdve, jó mentálissal sikerült 2-0 arányban legyőzni. Van bennünk hiányérzet, de mindamellett büszkék is vagyunk a srácokra, ugyanis egy rendkívül mozgalmas év legvégén járunk, amit becsülettel végig csináltak, valamint szép eredményeket értek el.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-10-01 14:00 Felcsút, Puskás Akadémia Pancho Aréna

PUSKÁS AKADÉMIA FC U16

VS

MTK U16

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok