HÍREK

„Példaképként kell viselkednünk!”

2018-12-30

„Példaképként kell viselkednünk!”

Vertetics István, az U17-es csapat kapitánya értékelte a bajnokság első félévét.

– Második helyen zártunk télen, mennyire vagy elégedett az eredménnyel, és a játékkal?

– Összességében meg vagyok elégedve. Sikerült elkapni a fonalat a rajtnál, sorozatban nyertük a meccseket, igaz volt egy-egy olyan, ahol nem a saját játékunkat játszottuk, ezáltal pontokat is vesztettünk. Mindezek ellenére pozitív, hogy a második helyen tudtuk zárni az őszi pontvadászatot. Sokat javultunk az előző szezonhoz képest, de támadásban és védekezésben is van hova fejlődnünk, és a pontrúgásokra jobban kell figyelnünk.

– Mi lőttük a legtöbb gólt a bajnokságban, mi volt ennek a kulcsa?

– Támadóink jól teljesítettek eddig, sok helyzetet dolgoztunk ki csapatként, amiket ki is tudtunk használni, ennyi a titkunk.

– Év végén kisebb sérüléssel bajlódtál, ebből sikerült kilábalni?

– Bokasérülés miatt pár mérkőzést ki kellett hagynom, de minden erővel azon voltam, hogy visszatérhessek, és segíteni tudjak a csapatnak. A félév végén már játszhattam, és a Sándor Károly Ligában is pályára léphettem.

– Egyénileg mennyire vagy elégedett ezzel a 14 mérkőzéssel?

– Ugyanazt tudom mondani, mint a csapatról. Az előző szezonhoz képest sokkal inkább a csapat hasznára tudtam lenni, de mindenben fejlődni kell még, nem szabad megelégedni.

– Új játékosokkal bővült a csapat, sikerült a beilleszkedés?

– Nem volt probléma, könnyedén megtaláltuk a közös hangot mindenkivel. Remekül beépültek a csapatba, és értékes részévé váltak az egésznek.

– Az U19 Budapestre költözött, így ti lettetek a legidősebb agárdi csapat, mennyire tudtatok, mennyire kellett segíteni az U16-nak?

– Az elején kellett nekik segíteni a könnyű beilleszkedéshez, illetve az eligazodáshoz. Példaképként kell viselkednünk, és játszanunk is, hogy megmutassuk nekik, milyen az MTK Budapest felfogása a pályán, és azon kívül is.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-10-01 14:00 Felcsút, Puskás Akadémia Pancho Aréna

PUSKÁS AKADÉMIA FC U16

VS

MTK U16

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok