HÍREK

„Felnéztem, kint állt a kapus, gondoltam, miért ne lőjem el?”

2019-04-24

„Felnéztem, kint állt a kapus, gondoltam, miért ne lőjem el?”

Varju Benedek értékelte az U19-es Örökrangadót.

Csapatunk a tavaszi odavágó mérkőzésen – a Népligetben – vereséget szenvedett az FTC-től, így a bajnoki címért folytatott harc mellett extra motiváció is volt a találkozóra. A 4-1-es győzelemmel zárt összecsapáson Varju Benedek a félpályáról szerezte meg csapatunk első gólját, tőle kértünk értékelést:

– Az első húsz perc a miénk volt, próbáltuk építeni a játékot, ami hellyel-közzel sikerült, de kevésnek tűnt a mozgás, és a Fradi is jól zárta a mélységi passzokat. Az első gól megnyugtatott minket, ez a játékon is látszott, kapkodtunk, sokszor labdát vesztettünk, és hosszú passzokra építettünk, amik nem sikerültek úgy, ahogy szerettük volna. 

– A második gól jobban megnyugtatott, a játék képe alapján ez nem jött jól nekünk, a fordulás után úgy éreztem, hogy a kelleténél jobban visszavettünk, és átadtuk a területet a Ferencvárosnak, ebből gólhelyzeteket tudtak kialakítani. Majd jött a harmadik és a negyedik gól, amivel lezártuk a mérkőzést. Büntetőből még szépítettek a végén, de ez már későn jött számukra.

„Extra gól, remek technikai kivitelezéssel”, ezek voltak Pölöskei Gábor szavai a 13. percben született találatról. Védőnk is tisztán emlékezett a történtekre:

– Előrerúgott labdát próbáltam visszavenni a kapus felé, hogy hátrapasszoljam, de rosszul vettem át, a csatár majdnem elvette tőlem, becsúszva visszaszereztem, de megint elé pattant, szinte mindenki azt hitte, hogy a Ferencváros támadhat, de az utolsó pillanatban rá tudtam lépni a labdára, és toltam egyet rajta. Felnéztem, kint állt a kapus, gondoltam, miért ne lőjem el? Aláböktem, és a kapuban kötött ki.

A mérkőzés gólösszefoglalója, benne Beni mutatós találata: 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-10-01 14:00 Felcsút, Puskás Akadémia Pancho Aréna

PUSKÁS AKADÉMIA FC U16

VS

MTK U16

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok