HÍREK

Ezüstérmesként tért haza Ausztriából U8-as csapatunk

2024-10-08

Ezüstérmesként tért haza Ausztriából U8-as csapatunk

32 együttest felvonultató nemzetközi tornán lettek másodikok fiataljaink.

Vasárnap az ausztriai Wildonban rendezett, 32 csapatos nemzetközi tornán vett részt U8-as együttesünk.

Az FSR Styrian Trophy-n Schrötter László csapatát a szervezők a D-jelű nyolcas csoportba osztották, ahol gárdánk hat győzelemmel (Tillmitsch Panthers 3-0, FK Austria Wien 4-3, NWM Kapfenberg 2-0, NK Slaven Belupo 2-1, Columbia Floridsdorf 2-0, BW Linz 1-0) és egy vereséggel (NK Bistra 1-4) a csoport harmadik helyén zárt. Érdekesség, hogy a csoportot megnyerő és másodikként befejező FK Austria Wien és NK Bistra ugyanúgy 18 ponttal zárt, mint mi.

A fiúk így is bejutottak a legjobb 16 közé, az egyenes kieséses szakaszban pedig a C-csoportot másodikként záró SK Rapid Wien volt az első ellenfelük. A bécsiek ellen szoros mérkőzésen, büntetőpárbaj után sikerült bejutni a negyeddöntőbe.

A legjobb nyolc között magabiztos, 4-0-ás sikert aratott gárdánk az SK Austria Klagenfurt ellen, míg az elődöntőben 4-2-vel sikerült visszavágni a horvát NK Bistra együttesének a csoportban elszenvedett vereségért.

A fináléban szintén egy horvát alakulat, az NK Lokomotiva Zagreb volt az ellenfél, és a tornát hibátlan mérleggel megnyerő zágrábi csapatot most nem sikerült megállítanunk (2-4).

Csapatunk így sem szomorkodhat, hiszen 32 együttes közül szerezte meg az ezüstérmet, és gyűjtött újabb fontos nemzetközi tapasztalatot. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-10-18 14:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK U19

VS

DVTK U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok