HÍREK

Ezüstérmes lett U10-es csapatunk Szlovéniában

2024-06-04

Ezüstérmes lett U10-es csapatunk Szlovéniában

Csak a Dinamo Zagreb tudta megelőzni együttesünket.

U10-es csapatunk újabb nemzetközi tornán szerepelt, a fiúk ezúttal a szlovéniai Koper városában vettek részt az Adria Soccer Cup elnevezésű viadalon.

A megmérettetésen 18 gárda mérte össze tudását, akiket három darab hatos csoportba osztottak a szervezők. Együttesünk a B-csoportba kerül, ahol négy győzelemmel és egy döntetlennel az első helyen jutott tovább.

Csapatunk az osztrák FC Blau-Weiss Linz és a horvát Dinamo Zagreb ellen 2-0-ra, az osztrák FSR RAFFL ellen 1-0-ra, míg a szintén osztrák TWL Elektra ellen 5-0-ra győzött a szlovén FC Koper elleni 1-1 mellett.

Az arany ágon a legjobb hat találkozott. Itt az első körben a Dinamo Zagreb visszavágott a korábbi vereségért (1-4), ezt követően viszont veretlen maradt gárdánk. A szlovén NK Olimpija Ljubljana elleni 1-1-es döntetlent követően az osztrák SK Sturm Graz ellen 6-2-re, a szerb FK Crvena Zvezda ellen 2-1-re, míg az osztrák SK Rapid Wien 3-0-ra sikerült diadalmaskodni.

Csapatunk így a Dinamo Zagreb mögött a második helyet szerezte meg a rangos viadalon. A dobogóra még az NK Olimpija Ljubljana állhatott fel.

Mlecsenkov Mátyás vezetőedző értékelése: - A torna során voltak nagyon jó és gyengébb mérkőzéseink is, viszont a srácok többször felálltak vert helyzetből, valamint olyan csapatokat múltak felül jó játékkal, mint a Crvena Zvezda, Rapid Wien és Sturm Graz. Amikor kicsit mélyponton voltunk mindig elő tudott valaki lépni, és jó teljesítményével újra a helyes irányba terelni a játékunkat. Összességében nagyon hasznos 2 nap áll mögöttünk, 10 jó tempójú mérkőzéssel, amit egy tökéletes pályán játszhattunk le. Most több fontos pillanatban is sikerült higgadtnak maradni és győztes mentalitással leküzdeni egy-egy nehezebb akadályt. Sok ilyen élményt kívánok minden játékos számára a jövőben, akikre joggal lehettünk büszkék a torna végén.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-08 10:00 VASAS SPORTTELEP

VASAS KUBALA AKADÉMIA U13

VS

MTK U13

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok