HÍREK

Bodnár Gábor: „Az a célunk, hogy minél több játékos kerüljön az első csapathoz”

2024-06-25

Bodnár Gábor: „Az a célunk, hogy minél több játékos kerüljön az első csapathoz”

U15-ös vezetőedzőnk, Bodnár Gábor értékelte az elmúlt szezon tanulságait.

– Milyen volt az eredmények és a mutatott játék alapján az előző év?

– Összességében nagyon jó szezonunk volt, az egész évben a csapat játéka és eredményessége is remek fejlődési ívet mutatott, így büszke vagyok rájuk. Veretlenek voltunk hazai pályán, ráadásul szinte minden mérkőzésen dominálni tudtunk, sikerült megvalósítanunk az MTK-ra jellemző stílust, és a harmadik legtöbb gólt szereztünk a bajnokságban.

– Van bármi miatt hiányérzeted?

– Nagyon sok olyan mérkőzésünk volt, ami döntetlennel végződött, pedig a helyzetek alapján győznünk kellett volna. Az ilyen találkozókon hatékonyabban kell bánni a lehetőségekkel, mert akkor tudunk eredményesebbek lenni. Ezzel együtt nincs okom panaszra, büszke vagyok a srácokra, mert egész évben stabilak tudtunk maradni. A szezon elején két nagy vereségből sikerült felállni és korrigálni a gólkülönbségünket, és egyénileg, valamint csapatban is rengeteget léptünk előre. A második félévben kétszer kaptunk ki mindössze. Nagyon élveztem az együttessel ezt az évet, remélem ők is.

– Mi volt az előzetes célkitűzés?

– Minden mérkőzésen irányítani szerettünk volna, és a saját filozófiánk alapján játszva jó eredményeket elérni. Fontos, hogy minél több mérkőzést nyerjünk, amihez szorosan kapcsolódik, hogy egyénileg és csapatszinten is folyamatosan fejlődjünk. 4-5 olyan találkozó volt, amikor döntetlent játszottunk, és csalódottan jöttünk le a pályáról, ám ezekben az esetekben is megvoltak a helyzeteink. A következő szezonra meg kell tartanunk ezt a stabilitást, és elérni, hogy ezekből a döntetlenekből már győzelmek legyenek. Fontos ehhez, hogy meg kell tanulnunk nyerni, mert megvan a játékosokban az, hogy ezekből az ikszekből sikert faragjunk. Emellett még rövidebb és hosszabbtávú részcélokat is adtunk a csapatnak és a játékosoknak, amiknek a nagyrészét sikerült megvalósítani.

– Mi a legkedvesebb emléked a szezonból?

– Voltunk nemzetközi tornán, ahol a Manchester United gárdáját kétszer is megvertük, illetve több olyan találkozó volt, ahol vert helyzetből tudtunk felállni. A srácok nem adták fel az utolsó percekig, ami lehetővé tette, hogy a Puskás Akadémia FC ellen fordulatos döntetlent érjünk el, illetve, hogy a ZTE ellen 2-0-ról fordítva 4-3-ra nyerjünk. Ez utóbbi mérkőzés azért is emlékezetes volt, mert a ZTE stadionjában játszhattunk, amiért nagyon hálásak vagyunk. Az is örömteli, hogy a góljaink jól eloszlottak, rengeteg gólképes játékosunk van, akik helyzetbe tudnak kerülni. Olyan társaság alakult ki, akik egyre segítőkészebbé váltak egymás iránt, talán ezért is lehet az, hogy sokan voltak eredményesek. Jó volt látni, hogy megtanultak egymásért küzdeni, és együtt dolgozni.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-08 10:00 VASAS SPORTTELEP

VASAS KUBALA AKADÉMIA U13

VS

MTK U13

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok