HÍREK

A Napoli, a Juventus és a PSG is U12-es csapatunk ellenfele volt Olaszországban

2024-05-28

A Napoli, a Juventus és a PSG is U12-es csapatunk ellenfele volt Olaszországban

Nagyon rangos viadalon vett részt együttesünk.

U12-es csapatunk is meghívást kapott a 32 együttest felvonultató Davide Nuzzo International Tournament elnevezésű viadalra.

Az olaszországi Arezzo városában rendezett tornán a résztvevők nyolc darab négyes csoportba kerültek, fiataljaink a G-jelű kvartettbe kaptak besorolást, ahol az olasz SSC Napoli, a francia AC Rive De Gier és a belga Club Brugge KV voltak az ellenfelek.

A későbbi ezüstérmes Napoli elleni 2-1-es vereség után a francia gárdát 5-0-ra verte csapatunk, míg a remek játékerőt képviselő belga alakulattal 0-0-ás döntetlent játszott, így bejutott legjobb 16 közé.

A nyolcaddöntőben a legjobb négy között csak büntetőkkel alulmaradó Juventus FC 2-1-re diadalmaskodni tudott, viszont további két mérkőzés még így is várt a fiatalokra.

Együttesünk előbb a francia Paris Saint-Germain ellen 1-0-ra, majd az olasz ASD Micri ellen 3-0-ra tudott győzni, így a legjobb tíz között zárta a tornát.

Csapatunk kerete: Szentmihályi, Zacsovics - kapusok - Papp, Mészáros, Szabó, Kuttor, Magyar, Németh, Mayer, Kalocsai, Bajzát, Garannikov, Kassai, Kis, Laczkó-Dávid, Landler - mezőnyjátékosok.

Tóvaj Kristóf vezetőedző értékelése: - Már a csoportból való továbbjutás is nagy fegyvertény volt ebben a mezőnyben, hiszen egy remek Club Brugge-t ejtettünk ki és folytathattuk az aranyágon. Sajnos csak rövid időszakokban tudtunk a saját stílusunkban játszani a 6x30 perc játékidő alatt, és bizony voltak olyan ellenfeleink, akik előttünk járnak, de erősebb csapatközössége és odaadóbb szurkolótábora senkinek sem volt a tornán. Ismét rengeteg tapasztalattal és egy életre szóló sportélménnyel gazdagodott 2012-es korosztályunk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-08 10:00 VASAS SPORTTELEP

VASAS KUBALA AKADÉMIA U13

VS

MTK U13

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok