HÍREK

A Liverpool FC akadémiáján lépett pályára U13-es csapatunk

2024-06-18

A Liverpool FC akadémiáján lépett pályára U13-es csapatunk

Az Aston Villa és a Rangers is együttesünk ellenfele volt.

U13-as csapatunk is meghívást kapott a Liverpool FC akadémiáján rendezett Ian Frodsham Memorial Cup elnevezésű, nyolc együttest felvonultató nemzetközi tornára.

Együttesünk a B-csoportban két 1-0-ás vereséggel kezdett, az Aston Villa FC egy utolsó perces góllal diadalmaskodott ellenünk, míg a Rangers FC ellen hiába alakítottunk ki több ziccert, a skót gárda egyetlen nagy helyzetét gólra váltotta.

A csoport harmadik találkozóján, a norvég NSU (Norsk Spillerutvikling) ellen 6-1-re sikerült diadalmaskodni, így a torna második napján az 5. helyért harcolhatott csapatunk.

Ezt sikerült is megszerezni, miután az angol Jersey FA ellen 1-0-ra, míg a szingapúri NDC ellen 2-2-t követően büntetőkkel diadalmaskodott együttesünk.

A tornát az Aston Villa FC nyerte, a dobogóra még a Wolverhampton Wanderes FC és a házigazda Liverpool FC állhatott fel.

Horváth Péter vezetőedző értékelése: - Nagyon hosszú szezon lezárása volt ez a torna az U13-as korosztály számára. Fantasztikus környezetben játszhattuk a mérkőzéseket, gyönyörű szállásunk volt. A tornán 10+1-ben rendezték az összecsapásokat, de nem teljesen nagypályán és nem is nagykapura. A szabályok lehetővé tették, hogy idősebbek is pályára lépjenek, az ellenfelek éltek ezzel, mi viszont csak 2011-es születésű srácokkal voltunk. Sajnos az első két csoportmeccs pechesen alakult számunkra, az Aston Villa ellen szakadó esőben, egy döntetlenszagú találkozón, egy utolsó perces góllal veszítettünk, a Rangers ellen pedig ziccereket hibáztunk, míg a skótok belőtték az egyetlen nagy helyzetüket. A norvég gárda elleni magabiztos siker után az angol és a szingapúri csapatot is sikerült felülmúlni. A tornán sérülések is hátráltattak bennünket, a fiúknak mielőbbi felépülést kívánunk! Ennek ellenére összességében büszkék vagyunk a srácokra, akik az egész szezon során nagyon keményen dolgoztak, a hazai pontvadászat mellett áprilisban Horvátországban nyertek nemzetközi tornát.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-08 10:00 VASAS SPORTTELEP

VASAS KUBALA AKADÉMIA U13

VS

MTK U13

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok