HÍREK

„Többet is kaptam, mint amit vártam elsőre”

2020-07-22

„Többet is kaptam, mint amit vártam elsőre”

U19-es csapatunk a harmadosztályú Monor ellen kezdte meg a meccsterhelést.

MTK Budapest U19–Monor SE 0-1 (0-0)

MTK Budapest: Winter – Helembai, Várkonyi, Fekete, Guth – Vertetics, Horváth A., Biben – Kovács M., Clinton, Vancsa.

Pályára lépett még: Velicskó, Calo, Juhász B., Dancs, Szőke, Bene, Rohrbeck, Juhász L., Doncsecz.

A mérkőzés első játékrészében a harmadosztály élmezőnyéhez tartozó monoriak akarata érvényesült, csapatunk kevés helyzetet tudott kialakítani. A legnagyobb lehetőség Horváth Artúr nevéhez fűződik, aki 18 méterről lőtt kapásból, de a vendégek rutinos kapusa, Bozsó gyönyörű mozdulattal védeni tudott. Winter Dánielnek is többször kellett védenie, de ellenfelünk tapasztalt játékosai nem tudtak kifogni rajta.

A második félidőben Kovács és Várkonyi maradt a pályán, így szinte teljes sorcserét követően folytatódott a mérkőzés. Csapatunk friss játékosai rendszeresen borsot törtek a monoriak orra alá, középpályán felvettük a fizikális játékot, sőt a taktikai szabálytalanságoktól sem riadtunk vissza. Ebben az időszakban többet támadtunk, de a lövések nem jelentettek komoly veszélyt a kapura. A győztes találatot a félidő közepén szerezte a Monor, gyors labdaszerzést követően a büntetőterületen belül tudott lefordolni támadójuk, és a bal felsőbe bombázott.

Horváth Dávid így látta a mérkőzést : – Ahhoz képest, hogy március közepén volt az utolsó mérkőzés a játékosok lábában, többet is kaptam, mint amit vártam elsőre. A megfelelő fegyelem és figyelem megvolt. Az, hogy nem brillíroztunk a labdával természetes, hiszen a felkészülés nyolacadik napján tartunk, de ahogy lépünk előre kondícióban, és a közös munkában, úgy a játék ezen része is javulni fog.

Vezetőedzőnket az első nyolc nap tapasztalatairól is kérdeztük: – Mondtam a játékosoknak, hogy most a nyitottság, a befogadóképesség a legfontosabb, ezt maximálisan látom minden játékoson. Sokat beszélünk, sok dolgot tisztázunk, hogy mit szeretnék látni a pályán, hogy minnél több játékost tudjunk a felnőtt, profi futballba adni.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 10:00 UTE ATLÉTIKAI STADION

UTE U13

VS

MTK U13

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok