HÍREK

Dóra: „Profiként alkalmazkodnunk kell mindenhez”

2020-04-18

Dóra: „Profiként alkalmazkodnunk kell mindenhez”

U19-es csapatunk középpályását kérdeztük a karanténról.

A legfontosabb jelenleg, hogy vagy, hogy vagytok?

 – Jól vagyunk szerencsére, a család, barátnőm is rendben van, mindenki egészséges.

Milyenek az egyéni edzések?

– Általában napi két edzésünk van, ez vagy futással, vagy labdás gyakorlattal, vagy erősítéssel zajlik, nyilván változatosak a programok. Minden reggel megkapjuk a programot, és az alapján végezzük a dolgunkat.

Milyen programot használtok az edzések követésére?

– A futást mobilappon, Straván végezzük, az erősítést magunknak csináljuk, a labdás gyakorlatokat jellemzően felvesszük videóra, akit éppen megkér a stáb.

Hogy telik egy nap Dóra Donát életében?

– Felkelek, rendszerint 9 óra felé, utána 10-11 felé futok, az 1-1.5 órát vesz igénybe. Utána csendespihenő szokott lenni, este tanulok, kikapcsolódok, labdás vagy erősítési blokkot csinálok.

Mennyire vagy kapcsolatban a csapattal, edzőkkel?

– Csapattársakkal néhányan szoktunk gyakran beszélni, kielemezzük, amit csinálunk, mennyit futunk. Az edzőkkel kevesebb a kontakt, ők megadják a teendőket, de természetesen beszélünk, hogy mi a helyzet. A korunkból adódóan mindenkinek a saját felelőssége vigyázni magára. Valahol becsületkassza ez a helyzet, aki megcsinálja, annak minden rendben, aki nem, annak akár a karrierje is múlhat ezen hosszútávon.

Fejben hogy viseled?

– Gyorsan át tudtam szokni, profi sportolóként alkalmazkodnunk kell mindenhez, ennek a sebessége is fontos. Nekem szerencsére gyorsan ment a váltás, nagyobb gondom nincs vele.

Az elmúlt időszakban játszottad vissza magad a kezdőbe, mennyire lesz nehéz visszarázódni?

– Minden nap azért dolgozok, hogy ez megmaradjon. Ezt nyilván nem látják úgy az edzők, de majd kijön, amikor újra együtt tudunk edzeni. Idegen a mostani posztom kicsit, volt már itt meccsem, de csak kényszerből. Nap mint nap rendszeresen edzek, igyekszem többet is csinálni az előírtnál, és bármikor kész vagyok a folytatásra.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-24 14:00 Felcsút, Puskás Akadémia Pancho Aréna

PUSKÁS AKADÉMIA FC U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok