HÍREK

Újra bajnokcsapatot ünnepelhettünk

2016-06-11

Újra bajnokcsapatot ünnepelhettünk

Pénteken és szombaton három akadémiai csapatunkért szoríthattunk, nem hiába. A múlt hétvégén a tizennégy és a tizenhét évesek, most pedig az U16-os korosztályú csapatunk játékosainak nyakába került aranyérem.

Lássuk, mi történt a három összecsapáson, kezdjük a legidősebbekkel!

Az MTK Budapest U19-es csapata a felsőházi rájátszásból korábban elhalasztott, tizenkettedik fordulóval zárta a szezont. Fiataljaink péntek délelőtt az agárdi Sándor Károly Labdarúgó Akadémián a Budapest Honvéd-MFA együttesét fogadták. A találkozónak a helyezéseket illetően nem volt tétje, ellenfelünk a második helyen zárja a szezont, míg a mieink a harmadik helyen fejezik be azt. Ennek ellenére nagy presztízscsatát hozott a találkozó, mivel kedden, a Bozsik stadionban rendezett „odavágón”, balszerencsés körülmények között, az utolsó percben kapott góllal szenvedtünk vereséget, így volt miért törleszteni. Ennek megfelelően indult az összecsapás, rögtön az elején, a 7. percben Tóth Milán révén szereztünk vezetést, az állás szünetig már nem változott. A második félidő elején ismét kiváló centerünk volt eredményes, amikor ebben a játékrészben ismét a 7. percben talált be. Tizenkilenc éveseink így magabiztos, kétgólos győzelemmel és bronzéremmel zárták a szezont. Gratulálunk!

MTK Budapest U19 – Budapest Honvéd-MFA 2-0 (1-0).

MTK Budapest U19: Bese – Nagy M., Szalai, Nagy Zs., Szerencsi – Bayer, Hinora, Takács R. – Szabó D., Tóth M., Lassú.

Cseréink: Lamperth, Pancsuska, Lustyik, Tóth-Ilkó.

Gólszerzőink: Tóth M. (2).

A tizenhét és a tizenhat évesek is a korosztályos bajnokságuk felsőházának korábbról elhalasztott tizenkettedik fordulójával zárták az idényt.

Az MTK Budapest U17-es csapata az elmúlt hétvégén Agárdon, a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián fogadta a zalaiakat. Mivel fölényes győzelemmel zártak, így srácaink korosztályos bajnokcsapatként utazhattak el Zalaegerszegre. Együttesünk célja nem is lehetett más, mint feltenni a koronát az egész éves teljesítményre, és három ponttal a zsákban hazatérni, ami jobban sikerült, mint arra számítottunk. Már az első félidőben eldöntötték az összecsapást, Kisari egyszer, míg Adorján kétszer volt eredményes, így háromgólos vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok. A második játékrészt sem lazsálták el fiataljaink, ekkor mindkét találatuk Kisari nevéhez fűződik. Igy teljesen megérdemelt, fölényes, ötgólos sikerrel koronázta meg idei felejthetetlen teljesítményét bajnokcsapatunk.    

ZTE Akadémia – MTK Budapest 0-5 (0-3).

MTK Budapest U17: Papp – Szekeres, Szabó Zs., Adorján, Berdó – Dencinger, Palincsár, Bolla – Kisari, Schafer, Kugli.

Cseréink: Ritzl, Bacsó, Lustyik.

Gólszerzőink: Kisari (3), Adorján (2).

Az MTK Budapest U16-os csapatára izgalmas szombat várt. Tizenhat éveseink az elmúlt hétvégén Agárdon fogadták a debrecenieket. A háromgólos győzelem annyit jelentett, hogy amennyiben sikerrel zárul a debreceni kirándulás, akkor bajnokcsapatként térhetnek haza cívisvárosból, döntetlen esetén még számolgatnunk kellett volna.  Erre nem került sor, mert hamar eldöntötték a mérkőzést. Szoboszlai révén már félidőben kétgólos előnyben voltunk, de a gólcsap csak a második játékrészben nyílt meg igazán. Ekkor Szoboszlai kétszer, Tóth szintén kétszer, Gréczi egyszer volt eredményes, sőt még ellenfelünk is betalált, igaz saját kapujába. Ezzel a kiütéses, nyolcgólos sikerrel ünnepeltek tizenhat éveseink, és – a teljes szezont figyelembe véve – megérdemelten került játékosaink nyakába a legfényesebb érem. Gratulálunk!

DVSC-DLA – MTK Budapest U16 0-8 (0-2).

MTK Budapest U16: Mityók – Balogh, Nemes, Jámbor, Molnár D. – Mezei, Gréczi, Papp – Tóth Z., Szoboszlai, Horváth O.

Cseréink: Kapronczai, Sághy, Fodor, Horváth K., Torvund. 

Gólszerzőink: Szoboszlai (4), Tóth Z. (2), Gréczi, Bárány (öngól).

Szép volt srácok, mindhárom csapatunknak szívből gratulálunk!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-24 14:00 Felcsút, Puskás Akadémia Pancho Aréna

PUSKÁS AKADÉMIA FC U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok