HÍREK

Koronavírus: Tudnivalók fiatal játékosaink részére

2020-09-08

Koronavírus: Tudnivalók fiatal játékosaink részére

Dr. Dreissiger Imre, az MTK Budapest csapatorvosa a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben adott részletes tájékoztatást a protokollról.

Mint ismert, az előírásnak megfelelően 72 órával a tétmérkőzések kezdete előtt minden játékost és stábtagot letesztelünk. Ha közülük bárkinek a tesztje pozitív eredménnyel zárul, az érintett személy azonnal karanténba kerül, és állapotától függően alávetjük őt az UEFA és az MLSZ ide vonatkozó rendelkezéséinek. 

Ezen felül ajánlott elvégezni a kardiológiai - szív ultrahang és egy terheléses EKG - vizsgálatokat az illetőn, ugyanis a pozitív és tünettel együtt járó eseteknél az egyik legnagyobb veszély szövődményként az esetlegesen kialakuló kardiológiai probléma.

Tekintve az utóbbi időben egyre fokozottabban előforduló pozitív esetek számát, és azt, hogy az elmúlt időszakban jelentős a fertőzöttség a fiatalabb korosztálynál, arra kérjük felnőtt- és utánpótláskorú játékosainkat, hogy lehetőleg ne tartózkodjanak csoportosan zárt helyiségben az edzésidőn kívül. Statisztikailag ugyanis kimutatható, hogy a fiatalok körében egyre inkább terjedő fertőzöttség oka az esetek 70%-ában az, hogy az érintettek előzőleg zárt helyen, csoportos eseményeken vettek részt. Ennek kerülését tehát javasoljuk sportolóinknak is, vagy amennyiben erre nincs lehetőség, tartsák be a kötelező ajánlásokat: maszk viselése, kötelező távolságtartás és gyakori kézmosás.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 10:00 UTE ATLÉTIKAI STADION

UTE U13

VS

MTK U13

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok