HÍREK

Félévértékelés Székely Zsolttal

2016-12-25

Félévértékelés Székely Zsolttal

Az U16-os csapat vezetőedzőjével beszélgettünk az idei első félévről.

– Mennyire vagy elégedett az őszi szezonnal?

Ha a mérkőzéseredményeket nézzük, akkor gyenge kezdés után (7 mérkőzés, 2 győzelem, 5 vereség 12-21-es gólkülönbség) megtáltosodott a csapat (7 mérkőzés, 6 győzelem, 1 döntetlen, 19-7-es gólkülönbség). Az is igaz, hogy az első hét mérkőzésen különlegesen pechesek voltunk, míg a második hét meccs közül voltak szerencsések is. De ami ennél sokkal fontosabb, az a játékosok fejlődése, és az alapján egyértelműen elégedett lehetek!

– Mik voltak az előzetes célkitűzések?

Egyrészt az, hogy mindenki hozzászokjon az akadémiai élethez, ami sok lemondással jár, illetve, hogy kialakuljon a közösség a csapaton belül. A szakmai cél pedig az MTK Budapest és az akadémia játékfilozófiájának megismertetése és elsajátítása volt.

– Mi kell ahhoz, hogy utolérjük a Honvédot és a Haladást?

Ha a bajnokságot nézzük, akkor elsősorban hat pont. Ha a bajnoki tabellát kicsit félretesszük, akkor azt kell, hogy mondjam, nem cél, hogy utolérjük őket. Inkább a fent említett értékek átadására szeretnénk koncentrálni.

– Jó ideje veretlen a csapat, hogyan lehet ezt a formát tartani majd tavasszal is?

Szerintem sehogy. Ezt csak az bírja, aki sokkal jobb a többi csapatnál. Mi azért kezdeményeztük, támogattuk a nyolccsapatos bajnokságot, hogy ne legyenek nagy különbségek az együttesek között. Fél év alapján azt mondom, senki ellen nem mehetünk biztosra, és ellenünk sem mehet senki biztosra. Jó csapatok alkotják a bajnokságot. Emellett azt gondolom, hogy aki sikeres, előbb-utóbb elbízza magát, vagy kifog rosszabb napot, rosszabb pályát, irreális időjárást, rossz bírót, és akkor el lehet kapni. Ez talán minket is utolér egyszer. De persze törekszünk rá, hogy átmentsük tavaszra is a formánkat!

– Milyen eredménnyel lenne év végén elégedett?

Ha minél több játékost tudnék egy korosztállyal följebb adni. A cél mindig a játékosok fejlődése. Amennyiben visszatérünk a tabellához, akkor induljunk ki abból, hogy hét forduló után kieső helyen voltunk. Akkor az volt a cél, hogy bent maradjunk. Aztán később a dobogó lett a cél. Ez menetközben folyamatosan változik.

– Kik azok a játékosok, akik a jövőben a felnőtt csapatban is megállhatják a helyüket?

Ezt nem lenne helyes elmondanom, de nem is olyan könnyű ezt megjósolni. Minél később rakjuk rá a terhet egy játékosra, annál nagyobb az esély, hogy nem rontjuk el. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-24 14:00 Felcsút, Puskás Akadémia Pancho Aréna

PUSKÁS AKADÉMIA FC U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok