HÍREK

Az akadémia igazgatója értékelt

2016-06-17

Az akadémia igazgatója értékelt

Kedden tartotta szezonzáróját a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia. Tamási Zsolt értékelt.

A Sándor Károly Labdarúgó Akadémia mindhárom csapatára büszkék lehetünk. A tizenhat, és a tizenhét évesek aranyéremmel, a tizenkilenc évesek pedig bronzzal zárták az évet. És ha ez még nem lenne elég, mindhárom korosztály gólkirályát is az MTK Budapest csapatai adták. Az U16-osok Tóth Zoltán, az U17-esek Kisari Tibor, míg az U19-esek Tóth Milán révén hódították el a rangos elismerést.

– Kezdjük a legfiatalabbakkal! Hogyan értékeled az MTK Budapest U16-os csapatának 2015/16-os szezonját?

– Ez a társaság nyáron került Agárdra, gyorsan elsajátították azt a játékstílust, játékfilozófiát, amit tanítunk. Már az elején látszott rajtuk, hogy jól tudják alkalmazni a tanultakat. Ősszel voltak ugyan még nehezebb időszakok, össze kellett rázódnia a srácoknak, de a rangadókon így is sikeresen szerepeltünk, tehát könnyedén bejutottunk a felsőházba. Ott pedig, végig kiegyensúlyozottan és jól szerepeltünk tavasszal, és megérdemelten nyertük meg a bajnokságot. Örömteli, hogy igazolták a gyerekek, hogy jogosan bíztunk a tehetségükben, és azt is, hogy megérdemelten kerülhettek Agárdra. Pozitív évet zártunk, négy-öt játékosunk rendszeresen meghívót kapott a korosztályos válogatottakba is, ráadásul az alapszakasz és a rájátszás gólkirálya, Tóth Zoltán is együttesünkből került ki. Zoli rendkívül gyors, agresszív, állandóan a kaput támadó csatár, nagyon érzi a támadásokat. Természetesen van még mit fejlődnie, de ismerve őt, mindent meg fog tenni ennek érdekében. Az alapszakasz némileg jobban sikerült számára, mint a tavaszi rájátszás, de így is elismerésre méltó teljesítményt nyújtott.

– Térjünk rá az egy évvel idősebbekre, az MTK Budapest U17-es gárdájára! Itt is hazahoztuk a bajnoki-, és a gólkirályi címet is. Elégedett lehetsz.

– Ettől a korosztálytól már a szezon elején is azt vártuk, hogy végig harcban legyenek az aranyéremért. Ismertük már őket, tudtuk, hogy sok tehetséges labdarúgónk van, akik az előre és a kombinatív játékban is magas szinten állnak, mindig tudnak valami váratlant húzni. Egyedül a védekezésben volt kérdés, hogyan áll össze, miként muzsikálnak hátul, de abban is sokat fejlődött a társaság. Összességében elmondható, hogy nagyon látványos támadójátékot produkálva, megérdemelten szereztük meg a bajnoki címet. Emellett ebben a korosztályban is – Kisari Tibornak köszönhetően – bezsebeltük a gólkirályi címet. Tibi nagyon érzi társaival az összjátékot, jó helyekre mozog be, a tizenhatos az ő világa, jól érzi a kaput is, az alapszakaszban, valamint a rájátszásban is gólkirály lett úgy, hogy pár találat azért tavasszal még benne maradt a játékában. Olyan center, akiben állandóan ott a gól.

– Végül, de nem utolsó sorban térjünk rá a legidősebbekre, az MTK Budapest U19-es csapatára! Bronzérmesek lettek, de a gólkirályt itt is mi adtuk. Csalódottak vagytok amiatt, hogy elmaradt a fényesebb érem?

– Semmiképpen sem, ez a realitás. Ebből a korosztályból tizenegy futballistánk már az NB III-as kerethez tartozik, közülük hárman-négyen szoktak az U19-esek között játszani. Meglátszott, hogy nem tudtunk együtt készülni az évben. Vannak tehetségeink, négy-öt olyan játékosunk, akik már most felkerülhetnek az NB III-as, vagy akár az NB I-es kerethez is. A rájátszásban leginkább a védekezésünkben voltak problémáink, sajnos az is elég gólerős volt. Ennek is betudható, hogy több olyan találkozót nem tudtunk behúzni, amit illet volna. Kicsi csalódás talán, hogy abból a játéktudásból, ami a birtokukban van, többet vártam. Összességében figyelembe véve, hogy nem tudtunk együtt készülni és sok sérülés is sújtotta a korosztályt, elégedettek lehetünk, ez az eredmény a realitás. Tóth Milán személyében itt is tőlünk került ki a társgólkirály. Milán nyáron került hozzánk Újpestről, az összjátékban és a kombinatív játékban is sokat fejlődött, nagyon jó bal lába van, kiválóan fejel, és őszi teljesítménye alapján felkerülhetett az NB III-as kerethez. Ott edzett, de többségében az U19-es bajnokságban játszott, de néhány meccse volt már a harmadosztályban is. Tavasszal kevesebbet játszott nálunk, mint ősszel, de még így is meg tudta szerezni a gólkirályi címet. Büszke lehet az éves teljesítményére.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 Debrecen-Pallag, Debreceni Labdarúgó Akadémia Edzőközpont

DVSC U14

VS

MTK U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok