Keresés

Petres: „Minden hozzáállás kérdése”

Publikálva: 2020.04.13 Frissítve: 2020.04.13 Sándor Károly Akadémia

U16-os csapatunk támadója, a 11 gólos Petres Márk nyilatkozott.

– Hogy vagy, hogy vagytok?

– Jól vagyunk szerencsére mi is, mindenki egészséges, nincsen probléma. Itthon vagyunk a húsvéti szünetben mindannyian, tesómmal és anyukámmal. Édesapám dolgozik, de vigyáz ő is, ebben a helyzetben még jobban a szokottnál.

– Mennyire sikerült alkalmazkodni a helyzethez?

– Amennyire lehet, sikerült. Az iskolában nehéz volt az átállás, az elején túl sok tanulnivalót is kaptunk talán. Az edzések nem okoztak problémát, megkaptuk a feladatokat a hét elején, a kondiedzéseket skype-n Szabó András tartja nekünk, mindig jó a hangulat, de ettől még kemény a munka. A futást pedig telefonon mérjük és küldjük az edzőknek.

– Milyen az edzésterv, mennyire sikerül tartani?

– Mindenki tudja tartani, nem lehet kifogás. A futást tudjuk a szabadban csinálni, nem találkozunk senkivel, akinek van futópad, az otthon is megoldja. Mindent megteszünk, egyéntől függően a plusz munkát is be tudjuk vállalni. Amikor nincs edzés, akkor is szoktam erősíteni, időtől vagy kedvtől függően plusz futást is végzek. Kapunk labdás feladatokat, azt is csinálom becsületesen.

– Fejben mennyire megterhelő a karantén?

– Talán fejben a legnehezebb, mert teljesen ismeretlen helyzet, nem volt még ilyenre példa. Mindenki szeretné, hogy a bajnokság folytatódjon, edzések legyenek, vissza tudjunk menni és nyugodt környezetben készülni. Nekünk a feladatunk, hogy az állapotunkat tartsuk, mert bármikor visszatérhetünk, ez a nehéz, hogy ugyanazt a magas motivációt fenntartsuk ebben az ismeretlen szituációban is.

– Szezon elején kerültél hozzánk, gyors volt a beilleszkedés? Megtaláltad a helyed?

– Gyorsan be tudtam illeszkedni, néhány srácot már ismertem a válogatottból, ez segített. Agárdon kezdtünk, már ott be tudtam illeszkedni, befogadó a csapat, az edzők is meggyőzőek, főleg miattuk válaszottam az MTK-t, illetve az edzések minősége miatt. Jó csapatunk van, mindenkivel megtaláltam a közös hangot.

– Remek formában ért a szünet, 13 meccs 11 gól, mi volt a gólerősség titka?

– Nem csak az én érdemem, mögöttem van a csapat is, érkeznek szélről vagy középről remek labdák, nekem csak be kell rúgni. Fejben kell ott lennem elöl, be kell érni, higgadtnak maradni, ez az, ami rajtam múlik. 

– Mi kellhet, hogy a kényszerszünet után is folytatódjon ez a széria?

– Az előírt feladatokat becsületesen el kell végezni, mintha fent lennék a csapattal, mellette a plusz munkát is bele kell tenni, ez is hozzáállás kérdése, hogy negatívan vagy pozitívan éljük meg a helyzetet.

– Ha félbemarad a bajnokság, holtversenyben gólkirályként zárod a szezont. Gondoltál ilyen jó rajtra kék-fehérben?

– Nem számítottam rá. Amikor idejöttem, nem ez volt a célom, hanem a fejlődés és a csapat segítése. Az külön bónusz, hogy ezt gólokkal tudom megtenni.

– Válogatottnál is számolnak veled, mit jelent számodra ez a bizalom?

– Sokat jelent, ez is pozitív visszaigazolás, hogy jól végzem a dolgom, megéri beletenni a munkát.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!