Keresés

Második hely Wildonból

Publikálva: 2018.04.18 Frissítve: 2018.04.18 Sándor Károly Akadémia

2010-es csapatunk ezüstöt szerzett a nemzetközi tornán.

2010

Az első meccseken mutatott játék alapján rövidebbnek várhattuk, ám végül hosszú menetelés lett a Sárdi – Pernyész, Völgyi – Dénes, Orji, Lakakisz - Érsek (Huszár, Molnár-Bencze) összeállítású 2010-es csapatunk wildoni tornaszereplése. A 24 csapatos eseményen az otthon jól működő 4+1-es stílusunkon nagyon sokáig nem sikerült változtatnunk, így a fizikálisan erős, agresszíven küzdő és a labda felé jól záró ellenfelek (6+1) nagy problémákat tudtak okozni számunkra mindaddig, amíg rendszeresen túlcipeltük a labdát elsősorban a saját, de sokszor az ellenfél térfelén is. A csoportban így komoly nehézségek árán sikerült csak megszerezni a második helyet. A kieséses szakaszban, bár még mindig számos rossz döntést hoztunk, a sok jóval viszont egyértelműen fölénybe kerültünk minden ellenfelünkkel szemben. A döntőben is mi játszottunk veszélyesebben, de a legnagyobb helyzeteket sem sikerült gólra váltanunk, egy átlövés pedig még a büntetőpárbajtól is elütött bennünket. Érdekessége még a tornának, hogy a csoportunk mind a négy továbbjutója beküzdötte magát a legjobb négybe. Természetesen csalódásként éltük meg az ezüstöt, de ha a jó oldalát nézem, különösen a kezdeti rossz játékunk alapján rengeteg tartalékunk van a jövőre kezdődő 6+1-es rendszerben minőségileg előrelépni.
 
csoportmérkőzések:
MTK Budapest 2010–SK Olimpija Ljubljana 1-2
Gólszerző: Pernyész Tádé
MTK Budapest 2010–NK Slovenska Beszterce 2-1
Gólszerző: Pernyész Tádé, Lakakisz Parisz
MTK Budapest 2010–FC Admira Wacker 2-2
Gólszerző: Völgyi Miklós, Lakakisz Parisz
MTK Budapest 2010–NZ Gleisdorf 4-0
Gólszerző: Völgyi Miklós, Lakakisz Parisz, Érsek Márk, Huszár Samu
MTK Budapest 2010–SAZ Allerheiligen 4-2
Gólszerző: Lakakisz Parisz (2), Sárdi Márk, Érsek Márk

nyolcaddöntő:
MTK Budapest 2010–NK Drava Ptuj 2-0
Gólszerző: Lakakisz Parisz, Huszár Samu

negyeddöntő:
MTK Budapest 2010–Fussballschule Raffl 2-0
Gólszerző: Dénes Zalán, Érsek Márk

elődöntő:
MTK Budapest 2010–NK Slovenska Beszterce 0-0, büntetőkkel: 3-1

döntő:
MTK Budapest 2010–FC Admira Wacker 0-1

2009

A szombati RUK rájátszás első mérkőzésén remek produkciót mutatott be a Saincaize – Barkóczi, Hunyadi – Doroszlay, Gombás, Zsitnai – Érsek (Turbucz, Märcz) összeállítású MTK Budapest 2009-es csapata. Hamar hátrányba kerültünk ellenfelünk gyönyörű lövése után, de mentalitásunkat dicséri, hogy innen felállva tudtuk a második félidőben egalizálni az eredményt. A beszoruló vendégek kapujára ekkor nagy veszélyt jelentő támadásaink befejezésével viszont hadilábon álltunk, talán a meleg, vagy a fáradtság, de az utolsó döntéseink már lassabbra sikerültek. A vendégek az utolsó percekben szerzett bomba, és kontragóllal érvényesítették a fizikális fölényüket, de ettől függetlenül jó helyzetből várhatjuk a visszavágót.

MTK Budapest 2009 „A”–Vác 2008 „A” 5-7
Gólszerző: Zsitnai Marcell (3), Turbucz Gábor, Érsek Patrik

2009

Ha a védekezésre jobban odafigyelt volna az Ostoici – Barkóczi, Dubecz – Huszár, Andó, Arató – Jásper (Mező, Borbély) összeállításban felálló csapatunk akár a karnyújtásnyira lévő győzelmet is megszerehette volna. Viszont a mérkőzés folyamán több tetszetős támadást vezettünk. Sok még a teendő az egy-egy elleni párharcok megnyerése terén. Ha erőszakosabban, céltudatosabban, bátrabban megyünk bele ezekbe összecsapásokba a várt siker sem maradt volna el.
 
Balassagyarmat 2008 „B"–MTK Budapest 2009 „B" 5-4 
Gólszerző: Arató Dániel (2), Mező Bálint,Huszár Márton.

2008

Edzőmérkőzést játszott a 2008-as kiemelt csapatunk a Videoton ellen. A változó felállásban és összetételben pályára lépő csapatunk végig nagy nyomás alatt tartotta ellenfelét, a 90 perc játékidő pedig lehetővé tette a fölényes győzelmet.

MTK Budapest 2008–Videoton 19-2

Gólszerző: Adi Bence (8), Varga Márton (3), Konkoly Patrik (3), Gyulai Miklós (2), Zubor Ádám, Járvás Zsolt,  Horváth Dénes

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!