Keresés

Két MTK-s hozta össze a sikert

Publikálva: 2019.05.05 Frissítve: 2019.05.09 Sándor Károly Akadémia

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott 1-0-ra nyert Dublinban az U17-es Európa-bajnokság első csoportmérkőzésén Portugália ellen, köszönhetően – többek közt – Kosznovszkynak és Zuigébernek.

A portugálok kezdték jobban a meccset, a Balogh Botonddal, Kata Mihállya és Zuigéber Ákossal felálló magyar válogatott kissé megilletődötten futballozott, nagyon sok volt a pontatlanság a játékában.

A legnagyobb portugál lehetőségek a mieink labdavesztéseiből alakultak ki, többször is hibáztunk a kapunk közvetlen előterében, amiből ellenfelünk azonnal helyzetbe került.

Bő húsz perc után a magyar csapat rendezte a sorokat, és noha továbbra is a portugálok irányítottak, jóval labdabiztosabbá váltunk a saját térfelünkön, és a védekezésünk is feljavult. A portugál térfélen azonban hiányoztak azok a megoldások, amelyek közvetlen gólveszélyt jelenthettek volna az ellenfél kapujára. A Sándor Károly Akadémia Labdarúgói, Kata Mihály és Zuigeber Ákos egy-egy lövését követően kellett figyelnie a portugál kapusnak – előbbi szögletre vágódott, utóbbi a keresztléc fölött hagyta el a pályát.

A fordulás után jóval bátrabban játszott a magyar válogatott, több veszélyes kontrát is vezettünk, miközben a védekezésünk is stabil maradt, a portugálok kevesebb lehetőséget tudtak kidolgozni, mint az első félidőben. Mindkét szakvezető cserékkel frissítette csapatát, nálunk az MTK-s Kosznovszky Márk, illetve László Dávid állt be. A 73. percben egy bal oldali szöglet után Balogh csúsztatta meg a labdát, Zuigeber közvetlen közelről lőhetett volna, de nem tudott ráfordulni a kapura.

A meccs egyetlen gólja a 81. percben született. Ekkor nagyszerű magyar ellentámadás végén Zuigeber ugratta ki a tizenhatoson belülre érkező Kosznovszkyt, aki a nagy lendülettel érkező portugál kapus, Soares mellett 14 méterről a kapu közepébe gurította a labdát.

A meccs előtt mindenki a portugálokat tartotta esélyesebbnek. A lelkesen és nagy összpontosítással játszó magyar fiatalok azonban alaposan megnehezítették a portugál csapat dolgát, majd egyetlen helyzetünket kihasználva a 3 pontot is sikerült megszerezni.

A csoport másik összecsapásán Izland – némi meglepetésre – 3-2-re legyőzte Oroszországot. A következő fordulóban, május 7-én, kedden a szintén 3 pontos izlandi csapat ellen már a továbbjutásért szállhat harcba a magyar U17-es válogatott.

A további program,:

kedd: Izland-Magyarország, Dublin (Whitehall Stadium) 13.00

Portugália-Oroszország, Dublin (UCD Bowl) 16.00

péntek: Portugália-Izland, Longford 18.00

Oroszország-Magyarország, Waterford 18.00

A kontinensviadalon 16 válogatott vesz részt, a döntőt május 19-én rendezik. A négy csoportból az első két-két csapat jut a negyeddöntőbe. A torna első öt helyezettje szerepelhet az idei, brazíliai világbajnokságon.

Forrás: origo.hu, fotó: uefa.com

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!