Keresés

„Az elszántság és az akarat diadallal párosult"

Publikálva: 2018.01.31 Frissítve: 2018.01.31 Sándor Károly Akadémia

Sátor Kupát nyert a 2011-es csapat.

2011
Malomsoki – Pozsonyi – Sajgál (Cser,Simon) összeállítású kerettel volt szerencsénk részt venni a soron következő 2018. évi Sátor kupán, Gödöllőn. Játékosságot, cseleket és gólokat kértünk a srácoktól, és ha lehet, akkor ezzel együtt győzelmeket. Az egész tornán igyekeztek ennek megfelelően játszani. Az öt csoportmeccset 28-4-es gólkülönbséggel zártuk, ez hűen tükrözi játékkedvünket és hozzáállásunkat. A legnehezebb ellenfelünk a csoportban a Csepel volt. Szoros, küzdelmes meccset vívtunk, sokáig kiélezett  állással, ám a végén a mi akaratunk érvényesült. Minden meccsen volt legalább egy gyerkőc, aki a hátán vitte  a többieket. A legtöbb meccsen Sajgál Peti, vagy Malomsoki Milán volt ez a játékosunk, ám a Csepel ellen Simon Peti vállalta a szerepet. Kiemelendő Pozsonyi Máté középső poszton nyújtott több, mint kiváló teljesítménye illetve Cser Noel végestelen végig tartó harci szelleme. 

A nyolc között is fölényes győzelmet arattunk. Lendületünk megmaradt a továbbiakban is, fantasztikus cselek, kapura törő labdavezetések kényeztették a nézőket. Játékunkkal, tudásunkkal, megoldásainkkal sokszor tapsot, ovációt érdemlően haladtunk a sorsolás rótta mezsgyén. Az elődöntőt párhuzamba állítva a döntővel, mindkét alkalommal kétgólos hátrányba kerültünk, ám az elszántság és az akarat, ma diadallal párosult. Ez a két tényező, amely az eredményt tekintve ellenfeleink főlé emelt minket, és nem engedte nekik elhinni, hogy ma jobbak lehetnek a mi srácainknál. Minden játékosunk hozzátett valamit az egyéniségéből, amely a korosztályban jellemző fölényüket tekintve, jósolható szép eredménnyel párosult. Összességében 45 rúgott és 9 kapott gólunk mutatja, hogy a járt út, továbbra is nagyon jó irányba vezet. 

Csoportmeccsek:
MTK  Budapest 2011 – Vác 6-1
Gsz.: Sajgál Péter(3),Malomsoki Milán, Simon Péter, Cser Noel
MTK Budapest 2011 – Ikarus 10-1
Gsz.: Malomsoki Milán (5), Sajgál Peti (3),Pozsonyi Máté, Cser Noel
MTK Budapest 2011 – Csepel 4-2
Gsz.: Simon Péter (3), Malomsoki Milán
MTK Budapest 2011 – BVSC 5-0
Gsz.: Malomsoki Milán (3), Cser Noel, Sajgál Péter
MTK Budapest 2011 – Fót 3-0
Gsz.: Sajgál Péter (3)

Negyeddöntő:
MTK Budapest 2011 – Videoton 8-1
Gsz.: Sajgál Péter (4), Malomsoki Milán (2), Cser Noel, Pozsonyi Máté

Elődöntő:
MTK Budapest 2011 – Eger 5-2
Gsz.: Malomsoki Milán (4), Sajgál Péter

Döntő: 
MTK Budapest 2011 – FTC 4-2
Gsz.: Malomsoki Milán (2), Sajgál Páter (2)

2010
Ötödik alkalommal vágott neki Gödöllőn, az ezúttal 17 csapatos Sátor Kupának az MTK Budapest 2010-es gárdűja, és még a mostani Mindenki Volt Kapus – Orji – Dénes, Molnár-Bencze – Lakakisz (Huszár, Sinka) alkotta alaposan felforgatott összeállítással is tartotta veretlenségét, azaz e helyszínen nem vesztett mérkőzést. Nem volt végig sétagalopp, ezúttal is volt felednivaló periódusunk, amikor két gólt is kaptunk, de a csoportkör után már kérdőjeleket sem hagytunk. A dicséret mégis inkább a kitartásért jár a gyerekeknek, hogy egy cserével is erőt mutattunk.

MTK Budapest 2010 – Ikarus BSE I. 8-0
Gsz.: Huszár Samu (2), Lakakisz Parisz (2), Orji Dávid (2), Molnár-Bencze Zsombor, Sinka Boldizsár
MTK Budapest 2010 – DHSE Olasz Focisuli 3-1
Gsz.: Lakakisz Parisz (2), Huszár Samu
MTK Budapest 2010 – Gödöllői SK I. 1-1
Gsz.: Lakakisz Parisz
MTK Budapest 2010 – Csepel FC SE 1-0
Gsz.: Dénes Zalán
MTK Budapest 2010 – Eger SE II. 3-0
Gsz.: Dénes Zalán, Molnár-Bencze Zsombor, Orji Dávid

negyeddöntő:
MTK Budapest 2010 – Gödöllői SK II. 5-0
Gsz.: Lakakisz Parisz (2), Dénes Zalán, Huszár Samu, Molnár-Bencze Zsombor

elődöntő: 
MTK Budapest 2010 – Pécsi MFC 3-0
Gsz.: Lakakisz Parisz (2), Orji Dávid

döntő:
MTK Budapest 2010 – DHSE Olasz Focisuli 1-0
Gsz.: Lakakisz Parisz

2009
Végig partiban voltunk ellenfelünkkel szemben, fegyelmezetten jó iramban küzdöttünk. Jó egyéni teljesítmények mellett, mint csapat is újra bizonyítottunk. Sajnos az utolsó két percben csökkent a koncentráció így három gól hátránnyal zártuk a mérkőzést.
 
Összeállítás: Saincaize Dániel – Märcz Dominik, Zsitnai Marcell – Turbucz Gábor, Doroszlay Botond, Görög Vincent – Érsek Patrik (Barkóczi Dominik)
 
MTK Budapest 2009 – Gödöllő 2008 6-9
Gsz.: Turbucz Gábor (4), Doroszlay Botond (2)

2008
Óriási közönségsikert aratott játékával a negyedik alkalommal Szekszárdon rendezett Horfer Serleg kupán az MTK 2008-as, Kis M., – Zubor – Adi, Konkoly, Varga M. – Varga Z., (Kis Zs.) összetételű együttesünk. Ebben a korosztályban a nem túl szerencsésnek mondható 5+1-es felállásban gyerkőceink, egy kivétellel (UTE) mindig megtalálták azt a játékformát, amivel térdre kényszerítettük éppen aktuális ellenfelünket. A ránk jellemző stílusjegyekkel – már a kapu előtti letámadás, a rengeteg párharc kikényszerítése, megnyerése, a kapura lövések száma, kijátszott sakk-matt szituációk – felborították javunkra a pálya egyensúlyát. A kapott egyetlen gól mindent elmond támadó-védekező taktikánkról. Az egész nap során nem győztük fogadni az elismerő szavakat, gratulációkat a város vezetőitől, a megyei LSZ vezetőitől, a városi képviselőtestület tagjaitól és persze az ellenfél edzőitől. A szervezőbizottság Varga Marcit választotta a torna legjobb játékosának. A két szívvel dolgozó Konkoly Patyi, a gólkirály címért járó serleget vehette át, míg Adi Bence – fergeteges játékával – a csapat legjobbjának kijáró kupát vihette haza. Fiúk, csodálatos volt látni benneteket!

Köszönet és elismerés Horváth Ferenc úrnak, a Horfer Serleg tulajdonosának, aki Magyarországon még nem tapasztalt, egyedülálló pazar díjazásban részesített valamennyi játékost, és velük együtt az edzőket is. Csak a legmagasabb szinten lehet beszélni róla. Csak bízhatunk, remélhetjük a folytatást is. 
 
MTK Budapest 2008 – Vasas Kubala Akadémia 4-1
Gsz.: Adi Bence (3), Varga Zoltán
MTK Budapest 2008 – Ujpesti TE 0-0
MTK Budapest 2008 – Ferencvárosi TC 3-0
Gsz.: Konkoly Patrik (2), Kis Zsombor 

Elődöntő:
MTK Budapest 2008 – Szekszárdi UFC 5-0
Gsz.: Konkoly Patrik (3), Adi Bence, Zubor Ádám 

Döntő:
MTK Budapest 2008 – Vasas Kubala Akadémia 6-0
Gsz.: Varga Márton (2), Zubor Ádám, Varga Zoltán, Adi Bence, Konkoly Patrik

2008
Gödöllőn vendégeskedett a Kis M – Fodor, Zubor – Adi, Konkoly, Varga M – Varga Z (Járvás, Orosz, Kis Zs) összeállítású csapatunk. A RUK-bajnokságban rendezett visszavágón sejthető volt, hogy nem fog megismétlődni az őszi nagykülönbségű győzelmünk. Az első félidő egyértelműen az ellenfelünkké volt, hiszen többet volt náluk a labda, de a kétgólos előnyüket még félidő előtt egalizáltuk. A második játékrészben sokkal agresszívabbá váltunk, kiegyenlítődött a labdabirtoklás és a jobb helyzetkihasználásnak köszönhetően megnyertük a mérkőzést.

MTK 2008 „A” – Gödöllői SK 2007 „A” 4-3
Gsz.: Varga Márton (2), Konkoly Patrik, Adi Bence

Rengeteg helyezkedési és technikai hibával focizott a Tamás – Kárász, Hajba – Császár, Molnár, Vancsura – Erdélyi (Farkas, Jakab) összeállítású csapatunk, ennek ellenére mégis gyönyörűen végigvitt akciógólokról, kemény párharcokról és elképesztően sok futásról marad emlékezetes a meccs, aminek lehetett volna simább is a vége.

MTK 2008 „B” – Gödöllő 2007 „B” 6-5
Gsz.:Császár Vince (2), Farkas Regő, Molnár István, Vancsura Vendel, Erdélyi Zsolt

2007
10-12 perces rövidzárlattól eltekintve meggyőző, időnként lehengerlő magabiztossággal futballozott Balogh – Simon, Ottucsák – Kugyela, Barkóczi (csereként: Galaschek, Porkoláb, Zsembery) összetételű csapatunk.
Aki csak az eredményeket nézi, azt gondolhatja, hogy kiruccantunk egyet focizgatni Pozsonyba, pedig jó erőkből álló (bár talán kicsit kevésbé összeszokott) városi válogatottakkal mérhettük össze tudásunkat. Az 5×2-es kapu és a hosszú játékidő segített a nagykülönbségű sikereknél. A másik magyar csapat, a Győri ETO, a 4. helyen végzett. Kugyela Zalán ma megállíthatatlan volt, és elhozta a gólkirályi címet, a szakmai zsűri pedig Simon Benedeket választotta a torna legjobbjának, de rajtuk kívül is akadtak még kiemelkedő teljesítmények.

csoport:
MTK Budapest 2007 – Brno 3-1
Gsz.: Galaschek Zoárd, Zsembery Áron, Barkóczi Barnabás
MTK Budapest 2007 – Bécs válogatott 5-4
Gsz.: Kugyela Zalán (3), Simon Benedek (2)
MTK Budapest 2007 – Pozsony válogatott “B” 14-1
Gsz.: K

ugyela Zalán (4), Zsembery Áron (3), Barkóczi Barnabás (3), Ottucsák György (2), Galaschek Zoárd, Simon Benedek

elődöntő:
MTK Budapest 2007 – Pozsony válogatott “A” 4-1
Gsz.:Kugyela Zalán (2), Zsembery Áron, Barkóczi Barnabás

döntő:
MTK Budapest 2007 – Bécs válogatott 14-4
Gsz.:Kugyela Zalán (3),  Barkóczi Barnabás (3), Ottucsák György (3), Galaschek Zoárd (2), Simon Benedek (2), Zsembery Áron

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!